Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 august 2013, 15:57 views 9453
07 august 2013, 15:57 views 9453

Apă mai scumpă la robinet în municipiul Comrat


Foto: moldpres.md

Consiliul municipal Comrat a luat marţi o decizie prin care serviciile de aprovizionare cu apă a populaţiei se vor scumpi cu trei lei. Pentru această hotărîre au votat majoritatea aleşilor locali, informează MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Potrivit conducerii Întreprinderii municipale "Su-canal", organizaţia are mari datorii pentru energia electrică şi carburanţi, fapt ce se poate solda cu sistarea deplină a livrării de apă către consumatori.

"Actualmente avem două variante de soluţionare a problemei. Prima este să compensăm diferenţa dintre tarife şi preţul de cost, care a fost în anul trecut de 25 de lei, şi a doua – să majorăm tarifele", a menţionat Vera Gagauz, şeful secţiei tehnice a ÎM "Su-canal", în cadrul şedinţei Consiliului municipal.

La rîndul său, primarul de Comrat Nicolae Dudoglo a propus căile sale de depăşire a acestei situaţii dificile – de a cere ajutor Guvernului, donatorilor turci şi Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Însă, potrivit lui Dudoglo, realizarea acestor propuneri necesită aproape un an, în timp ce oraşul are nevoie de apă fără întrerupere.

În opinia consilierilor de la Comrat, majorarea preţurilor nu este cea mai bună soluţie, dar ar fi şi mai rău dacă livrarea apei va fi sistată sau va avea loc după un grafic. În final, aleşii locali au votat pentru majorarea cu trei lei a tarifelor la apă şi canalizare.

Cuvinte cheie:

apa , servicii , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
258 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Şumna, raionul Rîşcani. Localitatea este aşezată în cîmpia Bălţilor, pe marginea unui lac, la distanţa de 15 km de orașul Rîșcani şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Bulhac a fost menționat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.