Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 noiembrie 2012, 12:08 Stilurile dansului moldovenesc views 7716
08 noiembrie 2012, 12:08 Stilurile dansului moldovenesc views 7716

Spitalul din Ungheni – cel mai bun din Moldova

În premieră pentru ţara noastră, Centrul pentru politici şi analize în sănătate a efectuat un top al celor mai bune spitale raionale din Moldova, informează pan.md.

Acestea au fost repartizate după 22 de criterii, principalele fiind: productivitatea instituţiilor medicale, dotarea spitalelor, gradul de pregătire a specialiştilor şi respectarea standartelor de tratament.

Astfel, în top intră 34 de spitale din toate raioanele ţarii. Pe locul întâi între cele mai bune cinci instituţii medicale se află Spitalul raional Ungheni, urmat de cel din Ceadîr-Lunga. Locul trei este ocupat de Spitalul raional Orhei, după care urmează Spitalul raional Cahul şi Făleşti.

Aceste instituţii au înregistrat un nivel înalt de productivitate, au avut un număr suficient de naşteri şi intervenţii chirugicale. De asemenea, specialiştii au reacţionat prompt în situaţii extreme. La polul opus pe primul loc se află Spitalul raional din Basarabeasca, urmat de cel din Leova.

Pe locul trei s-a plasat spitalul raional din Taraclia, pe patru – cel din Ialoveni, iar pe ultimul Spitalul din Soroca. Scopul realizării acestui studiu este de a atrage atenţia autorităţilor asupra problemelor care există în spitalele din ţară.

Cuvinte cheie:

localitati , moldovenii , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1496
Populația:
1508 locuitori

Călmăţui este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Călmăţui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1508 oameni. Satul Călmățui a fost menționat documentar în anul 1496.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.