Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 martie 2024, 14:00 Stilurile dansului moldovenesc views 701
Filmul
11 martie 2024, 14:00 Stilurile dansului moldovenesc views 701

Filmul "Varvara" va fi proiectat în mai multe raioane

Din 29 martie, filmul "Varvara" va fi proiectat la Palatul de Cultură din orașul Ungheni, apoi urmează OrheiAnenii NoiȘtefan VodăRezinaDrochiaCriuleni și alte raioane.

După caravana filmului în cele 6 orașe din țară, în 2023, producătorii filmului au decis să prezinte lungmetrajul și în alte localități. Pe parcurs vor fi adăugate zile și locații noi de proiecție.

Filmul „Varvara” este povestea unui eșec, eșecul încercării unui om de a trăi onest, după chemarea inimii și conștiinței, într-o comunitate care nu se mai raportează demult la asemenea rigori, în care nimic nu mai este așa cum pare, notează Noi.md cu referire la provincial.md.

Filmările au avut loc în perioada 2021-2022, iar din distribuția filmului fac parte peste 30 de actori, inclusiv șase de pe malul stîng al Nistrului. Și echipa de producție a inclus profesioniști de pe ambele maluri.

Lungmetrajul „Varvara” este produs de Sergiu Cumatrenco și regizat de Anatol Durbală.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
346 locuitori

Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.