Zaplitnîi Nicolai

Zaplitnîi Nicolai ‒ actor.

Născut la 22 mai 1927 în comuna Trifăneşti, raionul Soroca, Republica Moldova. A absolvit Conservatorul de Stat de la Chișinău în anul 1952. A activat pe scena Teatrului muzical-dramatic de Stat de la Chișinău „A. Puşkin” (în prezent Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”). A făcut parte din trupa Teatrului de Operă şi Balet. S-a filmat activ şi în peliculele studioului „Moldova-film”.

Filmografia:
„Andrieş”, 1955 ‒ Studioul de la Kiev ‒ rol episodic,
„Leana”, 1955 ‒ Studioul cinematografic „M. Gorki” ‒ rol episodic,
„Cînd omul nu-i la locul lui”, 1957 ‒ rol episodic,
„Împuşcătura”, 1958, „Mosfilm” ‒ rol episodic,
„Fugit de sub exortă”, 1964 ‒ jandarm,
Serghei Lazo”, 1967 ‒ muncitor,
Mariana”, 1967 ‒ ofiţer german,
Viscolul roşu”, 1971 ‒ jandarm,
Lăutarii”, 1971 ‒ Serafim,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ jandarm,
Dimitrie Cantemir”, 1973 ‒ boier din divan,
„Calul, puşca şi nevasta”, 1975 ‒ turc,
„Tosca”, film-operă, „Telefilm-Chișinău”, 1981 ‒ preot.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
385 locuitori

Molochișul Mic este un sat din cadrul comunei Vadul Turcului din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mic alcătuia 385 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mic a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.