Zaplitnîi Nicolai

Zaplitnîi Nicolai ‒ actor.

Născut la 22 mai 1927 în comuna Trifăneşti, raionul Soroca, Republica Moldova. A absolvit Conservatorul de Stat de la Chișinău în anul 1952. A activat pe scena Teatrului muzical-dramatic de Stat de la Chișinău „A. Puşkin” (în prezent Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”). A făcut parte din trupa Teatrului de Operă şi Balet. S-a filmat activ şi în peliculele studioului „Moldova-film”.

Filmografia:
„Andrieş”, 1955 ‒ Studioul de la Kiev ‒ rol episodic,
„Leana”, 1955 ‒ Studioul cinematografic „M. Gorki” ‒ rol episodic,
„Cînd omul nu-i la locul lui”, 1957 ‒ rol episodic,
„Împuşcătura”, 1958, „Mosfilm” ‒ rol episodic,
„Fugit de sub exortă”, 1964 ‒ jandarm,
Serghei Lazo”, 1967 ‒ muncitor,
Mariana”, 1967 ‒ ofiţer german,
Viscolul roşu”, 1971 ‒ jandarm,
Lăutarii”, 1971 ‒ Serafim,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ jandarm,
Dimitrie Cantemir”, 1973 ‒ boier din divan,
„Calul, puşca şi nevasta”, 1975 ‒ turc,
„Tosca”, film-operă, „Telefilm-Chișinău”, 1981 ‒ preot.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.