![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Vinegretă cu scrumbie şi porumb
Ingrediente:
- ½ sfeclă,
- ½ pahar porumb conservat,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- 2 cartofi,
- 2 castraveţi muraţi,
- 1 scrumbie,
- 3 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tocată,
- 8-10 măsline.
Mod de preparare:
Castraveţii, ceapa, cartofii şi sfecla fiartă se taie cuburi, se adaugă porumbul, verdeaţa, sarea, piperul, uleiul. Se amestecă toate. Dacă vrem să păstrăm culoarea naturală a fiecărui component, sfecla fiartă se amestecă cu ulei aparte şi se adaugă în vinegretă doar la sfîrşit. Fileul de scrumbie se pune pe 1-2 ore la muiat în lapte (astfel devine mai fin), se taie feliuţe. Puneţi vinegreta în salatieră, garnisiţi-o cu felii de scrumbie, cu porumb şi măsline.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1918
- Populația:
- 205 locuitori
Albineţul Nou este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Albineţul Nou a fost menționat documentar în anul 1918.