11 octombrie 2010, 14:34 views 30857

Ciorbă ca la ţară

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g carne de oi,
  • 1 pahar fasole albe,
  • 2 cartofi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • ½ rădăcină de ţelină,
  • 3 roşii,
  • 2 pahare borş acru (vezi reţeta Borş de tărîţe) sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • 1 ardei iute,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe până este pe jumătate gata. Carnea se taie bucăţi mici, se pune în apă rece şi se fierbe până este gata. Buli­onul se strecoară, în bulion se pune fasolea, rădăcinile, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5-7 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă roşiile mărunţite, leuşteanul, borşul, se dă în clocot, se sărează, se presară cu verdeaţă, se pune ardei iute.

Ciorba se serveşte în castroane de ceramică.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
338 locuitori

Ceapaevca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Drochia și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 338 de oameni. Satul Ceapaevca a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.