Supă de cartofi cu crupe de porumb şi ciuperci
Ingrediente:
• 8 pahare apă,
• 5 cartofi,
• 3 linguri crupe de porumb,
• 8-10 ciuperci champignons,
• 2 cepe,
• ½ rădăcină de pătrunjel,
• 3 linguri ulei,
• sare,
• foi de dafin,
• piper negru boabe,
• 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar.
Mod de preparare:
Ceapa şi rădăcina de pătrunjel se taie fidea şi se prăjesc uşor. Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie mărunt şi se prăjesc. Crupele de porumb se fierb. Bulionul de ciuperci se dă în clocot, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi mai fierbe 12-15 minute. Apoi se adaugă crupele, ceapa, pătrunjelul şi ciupercile. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc supa se condimentează cu foi de dafin şi piper, sare.
Se serveşte cu verdeaţă tocată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1916
- Populația:
- 8 locuitori
Elenovca este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 197 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Satul Elenovca a fost înființat în anul 1916.