Ciorbă de fasole verde
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 3 pahare fasole verde tăiate,
- 4 roşii,
- 2 ardei graşi,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
- ½ pahar smântână,
- 2 ouă,
- 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 ardei iute,
- leuştean verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
Mod de preparare:
În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smântână. Se fierbe încă puţin, fără să clocotească. Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.
Se serveşte cu smântână.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1605
- Populația:
- 3340 locuitori
Coloniţa este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Coloniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3340 de oameni. Satul Colonița a fost menționat documentar în anul 1605.