20 octombrie 2010, 14:31 views 24898

Mălai cu magiun

Ingrediente pentru 1 kg de produs:

  • 2 pahare făină de porumb,
  • 1 pahar plin cu vîrf făină de grîu,
  • 2 pahare lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • sare,
  • vanilină,
  • un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu,
  • 4 linguri unt,
  • 1/2 lingură ulei,
  • 2 ouă,
  • 1/2 pahar magiun,
  • 2 linguri zahăr tos,
  • 1/2 pahar miez de nucă,
  • 1 ou.

Mod de preparare:

Se prepară mălaiul după reţeta Mălai. Cînd mălaiul se răceşte, se taie în două straturi. Stratul de jos se unge cu magiun, se presară cu nuci şi se acoperă cu al doilea strat. Deasupra se presară cu zahăr tos. Se serveşte tăiat romburi sau pătrăţele. Se garniseşte cu fructe glasate (pepene galben, mere, gutui).

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
677 locuitori

Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.