20 octombrie 2010, 16:49 views 200824

Babă albă

Ingrediente:

  • 2 pahare de tăieţei,
  • 10 ouă,
  • 1 pahar de zahăr,
  • ½ linguriţă de sare,
  • 2 g de vanilină,
  • ½ pahar de stafide,
  • 3 linguri de unt,
  • 2 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Tăieţeii se fierb în apă nesărată cu adaos de ulei vegetal. Se strecoară. Se opăresc stafidele, se topeşte untul. Se amestecă ouăle cu zahăr şi sare, se adăugă vanilina. Uniţi amestecul cu tăieţeii şi stafidele, amestecaţi. Tava de copt sau tigaia cu margini înalte se unge cu unt, se toarnă masa. Se dă la cuptor (încălzit, în prealabil) şi se coace 10 minute la temperatura de 250 grade, 40 de minute la temperatura de 150 de grade.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.