„Kaimaklî” (mîncare găgăuzească)
Ingrediente:
• 1 pahar cu apă,
• 3 pahare de brînză de vaci,
• 3 linguri de unt,
• 2 linguri de smîntînă,
• 3 ouă, sare.
Mod de preparare:
Cerneţi făina, adăugaţi 1 ou, 1/3 de smîntînă, o jumătate de pachet de unt. Faceţi aluatul, întindeţi-l în 2 foi. O foaie ungeţi-o cu unt, pe ea puneţi brînza sărată, acoperiţi-o cu cea de-a 2 foaie. Puneţi în tava unsă cu unt, semifabricatul din aluat. Bateţi smîntîna rămasă şi ouăle. Turnaţi deasupra şi daţi la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1586
- Populația:
- 12667 locuitori
Sîngerei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Sîngerei. Amplasat în nordul republicii, pe malul stâng al rîului Ciulucul-Mare, oraşul Sîngerei este situat la o distanţă de 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12667 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Sîngerei datează din anul 1586.