18 octombrie 2010, 15:56 views 51235

Miel umplut la cuptor

Ingrediente:

  • 1 miel (3-3,5 kg),
  • măruntaie de miel,
  • 3-4 pahare tăieței de casă,
  • 4 cepe,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru marinată:

  • 5-6 căţiei de usturoi,
  • 1-2 rădăcini hrean,
  • 5 cepe,
  • 1 pahar vin de masă,
  • 10-12 boabe piper negru,
  • ½ pahar ulei,
  • 3-5 foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Mielul întreg se unge cu marinată, se pune într-un vas neoxidant, se lasă sub peliculă la rece pentru 2-3 ore. Apoi se scoate din marinată, se curăţă de ingredientele tari ale marinatei, se umple, se pune pe o tavă unsă cu ulei, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 180 grade pe 1,5-2 ore, adăugîndu-se periodic apă sau bulion.

Prepararea marinatei: Hreanul şi ceapa se dau prin răzătoare, usturoiul se pisează, se adaugă sarea, piperul negru măcinat, uleiul, vinul, se amestecă bine, se adaugă foi de dafin şi piper negru boabe.

Preparare umpluturii: Se fierb tăiţeii de casă. Ceapa şi măruntaiele fierte se taie fidea, se prăjesc în ulei, se sărează, se piperează, se adaugă tăieţeii şi oul crud.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
924 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Oneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Strășeni și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 924 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.