Crasnoarmeiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tălăiești și Crasnoarmeiscoe. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2359 de locuitori. Satul Crasnoarmeiscoe a fost menționat documentar în anul 1490 cu denumirea Tălăiești.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Moldova este Valahia Mare
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#21 andrei 13 June 2011 | 0:45 @rrominii de pe forum, apropo de avatarul lui alice...
visati dragilor mai departe curcubee cat vretzi, realitatea e alta....o sa o vedeti cand va treziti din mahmureala...
@patriot88ify, nu trebuie sa jognesti rrominii, ei nu pot mai mult. Daca cumva Doamne fereste nu esti de-acord cu ce abereaza ei, automat esti un mankurt, rus, ucrainian, bolshevik, stalinist-leninist-marxist-trotzkist-kgbist...etc, incep sa arunce cu rahat ca altceva nu pot...
-
#22 patriot88ify 06 December 2011 | 23:02 scuze poate am gresit , poate tu chiar esti rus!!!
mai bine rus decit tiganca ca tine
-
#23 CalinRomania 06 September 2011 | 22:52 Draga alice,.............acum am vazut si eu avatarul tau..........frumos !!! Si......Doamne Ajuta !!! Sa rasara curcubeul (Tricolorul Curcubeu) peste tot neamul nostru dupa furtuna care s-a abatut peste noi atata amar de vreme !!!
-
#24 admin 06 April 2011 | 10:45 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!
-
#25 Gebeleizis 06 January 2011 | 23:12 RUSINE !!!
ŞOCANT! Nu acceptăm intimidarea tinerilor moldoveni din România! -
#26 Gebeleizis 06 January 2011 | 23:12 Vai si amar de capul asa numitei societati civile din Romania, tara UE, daca ataca niste copii care sunt vinoveti de faptul ca tin la tara lor - Moldova.
-
#27 Gebeleizis 06 January 2011 | 23:12 Vai si amar de capul asa numitei societati civile din Romania, tara UE, daca ataca niste copii care sunt vinoveti de faptul ca tin la tara lor - Moldova.
-
#28 Adrianis 30 May 2011 | 21:21 Alice adoooooooooooooooooooooooor avatarul tău...))
-
#29 alice 30 May 2011 | 15:36 scuze poate am gresit , poate tu chiar esti rus!!! -
#30 alice 30 May 2011 | 15:35 DA joni CHIAR atat de mult te-e schimbat bolsevizmul? ori ai participat lo o cura in grup de spalare de creer -
#31 Johnny18 23 May 2011 | 16:01 Moldova nu este nicio Valahie,ea este Moldova si gata.Noi avem radacini de la valahia si faptul ca noi cu timpu ne-am schimbat din frati am devenit verishori si din verishori pur si simplu prieteni.Noi avem radacini din Valahia dar in zilele de astazi suntem Pur Moldoveni :) -
#32 CMVD 19 May 2011 | 16:26 #17 Pai si tu vorbesti pentru toata lumea de aici?
-
#33 CMVD 19 May 2011 | 16:23 #9 Eu stiu ca va e bine dar ce ar fi sa scrii într-o limba care sa o înteleaga si altii? Lipsa de respect în primul rând va denota imperialismul radical.
-
#34 getodac 18 May 2011 | 21:17 Read more -
#35 Gebeleizis 17 May 2011 | 22:17 #36 Stimate Calin iti propun sa examinezi pentru inceput materialele de pe http://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml#I2 unde sunt plasate materiale si harti destul de convingatoare referitoare la procesele etno-demografice si genetice ce s-au petrecut in Europa preistorica. Aici vei afla si despre patria ceto-italicilor, care cu siguranta au migrat in peninsula Apenina din Balcanii de nord. Sunt si multe alte studii inclusiv in domeniul lingvisticii indoeuropene. Asi putea sa recomand lucrarile lui L.Wald (Romania).
-
#36 Gebeleizis 17 May 2011 | 22:09 #35 Stimate Calin imi pare rau de ceea ce afirmi. Am inteles ca locuiesti de mai mult timp in Italia si doresc sa-ti comunica ca peninsula Italica se mai numeste si peninsula Apennina. pentru documentare poti examina materialul de pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Peninsula_Italic%C4%83
-
#37 CalinRomania 17 May 2011 | 19:28 Imi spui si mie care sunt dovezile conform carora stramosii latinilor proveneau din vestul Carpatilor? De etrusci este posibil-dar se pare ca veneau din Asia Mica.
-
#38 CalinRomania 17 May 2011 | 19:26 Draga Gebeleizis-o mica....corectie-Peninsula Italica sau Italiana,Apenini sunt muntii care se gasesc in Peninsula Italica.....................................................................
Faptul ca latinii si tracii au radacini comune intr-adevar se stie dar sunt aceleasi ca si pentru greci,popoarele germanice,slavii vechi.-si anume radacini indoeuropene-care indoeuropeni se pare ca au migrat de undeva din nordul-nord estul Marii Negre.
-
#39 CalinRomania 17 May 2011 | 19:20 Read more -
#40 Gebeleizis 17 May 2011 | 13:19 Daca citesti textele site-ului moldovenii. md poti constata ca autorii in mare masura reproduc idei care au fost si sunt raspindite in Romania si potrivit carora tracii si latinii au radacini comune. Sunt afirmatii care pot fi confirmate de datele arheologice, lingvistice, istorice, antropologice, genetice etc. Este cunoscut si faptul ca stramosii latinilor au migrat spre peninsula Apenina din regiunile vest carpatice. Altfel spus patria acestora se afla intr-o vecinatate nemijlocita de spatiul tracic. Respectiv de ce noi trebuie sa negam din start ca limba latinilor si cea a tracilor sunt diferite. Iar prezenta unor cuvinte similare in albaneza confirma existenta unui areal lingvistic arhaic care cuprindea un spatiu vast.