08 aprilie 2024, 13:05 Bucătăria views 11946
REŢETA ZILEI: Supă de dovlecei cu ciuperci şi porumb
08 aprilie 2024, 13:05 Bucătăria views 11946

REŢETA ZILEI: Supă de dovlecei cu ciuperci şi porumb

Mod de preparare:

Rădăcinile de pătrunjel şi de ţelină se taie feliuţe, se prăjesc. Ceapa mărunţită la fel se prăjeşte uşor, cartofii şi dovleceii se taie cuburi. Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele. Ciupercile se fierb până sunt aproape gata, apoi la ciuperci se adaugă cartofii, peste 5-7 minute - rădăcinile. Cu 10 minute înainte de a se lua de pe foc, se pun dovleceii, ceapa, roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate felii, porumbul fiert, sarea, piperul.

Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tăiată.

Ingrediente:

  • 8 pahare de apă,
  • 2 dovlecei,
  • 2-3 linguri de porumb fiert sau conservat,
  • 2 cartofi,
  • 5-6 ciuperci shampignons,
  • ½ rădăcina de pătrunjel,
  • ½ rădăcină de ţelină,
  • 1 ceapă,
  • 2 roşii,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 linguri de smântână,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar tocată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.