Mergi spre compartimentul: Cultura
11 martie 2016, 11:34 Cultura views 5500
A fost vernisată expoziţia de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară”
11 martie 2016, 11:34 Cultura views 5500

A fost vernisată expoziţia de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară”

La Centrul expoziţional „C. Brâncuşi" a avut loc vernisajul expoziţiei de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară", comunică MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Culturii, Uniunea Artiştilor Plastici şi instituţia gazdă. La manifestare au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, pictori, scriitori, precum şi admiratori ai artei plastice contemporane.

Expoziţia cuprinde 223 de lucrări, semnate de 179 de autori.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu a menţionat că „Salonul de primăvară " este duna dintre cele mai vechi expoziţii de artă plastică contemporană de la noi.

„Este o expoziţie tradiţională, deschisă atît pentru membrii titulari ai UAP, cît şi pentru tinerii pictori, cărora li se oferă şansa de a-şi etala lucrările alături de artişti consacraţi. Circa 50 la sută dintre participanţi sînt tinerii. Este un prilej de bucurie să constatăm că există o continuitate în artele plastice contemporane din Moldova", a adăugat Dumitru Bolboceanu.

La rîndul său, criticul de artă Tudor Braga a remarcat faptul că aceasta este cea mai amplă expoziţie din ultimii ani.

Expoziţia de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară" va fi deschisă pînă la 27 martie.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , arta , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
672 locuitori

Moldoveanca este un sat din cadrul comunei Logofteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 672 de oameni. Satul Moldovenca a fost întemeiat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.