Go to section: Culture
03 november 2016, 11:34 Culture views 5502
A fost vernisată expoziţia de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară”
03 november 2016, 11:34 Culture views 5502

A fost vernisată expoziţia de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară”

La Centrul expoziţional „C. Brâncuşi" a avut loc vernisajul expoziţiei de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară", comunică MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Culturii, Uniunea Artiştilor Plastici şi instituţia gazdă. La manifestare au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, pictori, scriitori, precum şi admiratori ai artei plastice contemporane.

Expoziţia cuprinde 223 de lucrări, semnate de 179 de autori.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu a menţionat că „Salonul de primăvară " este duna dintre cele mai vechi expoziţii de artă plastică contemporană de la noi.

„Este o expoziţie tradiţională, deschisă atît pentru membrii titulari ai UAP, cît şi pentru tinerii pictori, cărora li se oferă şansa de a-şi etala lucrările alături de artişti consacraţi. Circa 50 la sută dintre participanţi sînt tinerii. Este un prilej de bucurie să constatăm că există o continuitate în artele plastice contemporane din Moldova", a adăugat Dumitru Bolboceanu.

La rîndul său, criticul de artă Tudor Braga a remarcat faptul că aceasta este cea mai amplă expoziţie din ultimii ani.

Expoziţia de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară" va fi deschisă pînă la 27 martie.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

expoziție , arta , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
113 locuitori

Șmalena este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Șmalena a fost înființat în anul 1919.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.