Mergi spre compartimentul: Bucătăria
27 octombrie 2016, 11:45 Băuturi tradiţionale views 6472
Vinurile moldoveneşti impresionează Uniunea Europeană
27 octombrie 2016, 11:45 Băuturi tradiţionale views 6472

Vinurile moldoveneşti impresionează Uniunea Europeană

"Vinurile moldoveneşti impresionează Uniunea Europeană". Acesta este titlul pe care l-a folosit postul de televiziune Euronews atunci cînd a realizat un reportaj despre vinurile din ţara noastră. Jurnaliștii menţionează că exporturile Moldovei în ţările din blocul comunitar au crescut considerabil în ultima perioadă.

"Vinurile moldoveneşti au primit deja o mulţime de premii şi medalii. Acesta însă este doar primul pas, deoarece aceste vinuri pot impresiona nu doar consumatorii locali, dar întreaga lume", a menţionat Federico Giotto, expert în vinuri.

Doar în primele şase luni ale acestui an, Moldova a exportat în Uniunea Europeană cu 46 la sută mai mult vin decît în aceeaşi perioadă a anului 2015.

Principalul cumpărător al băuturilor alcoolice fabricate în ţara noastră este Polonia. Jurnaliştii de la Euronews menţionează că începînd cu anul 2006, Rusia a impus embargouri la vinurile moldoveneşti de trei ori. Anume din această cauză, producătorii autohtoni au fost nevoiţi să-şi caute noi piețe de desfacere.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

vin , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1701 locuitori

Cobusca Nouă este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Cobusca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1701 oameni. Satul Cobusca Nouă a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.