|
REŢETA ZILEI: Şalău umplut
Mod de preparare:
Curăţăm peştele, înlăturăm branhiile, măruntaiele, spălăm, facem în macră pe partea interioară cîteva incizii şi ungem cu sare, piper, ulei vegetal şi suc de lămîie. Lăsăm să se marineze timp de 0,5 – 1 oră. Curăţăm legumele, dăm morcovul prin răzătoare măşcată, ceapa o tăiem semiinele, ardeiul – pai. Legumele pregătite le prăjim în ulei vegetal un pic pînă se înmoaie legumele, adăugăm caşcavalul, smîntîna, verdeaţa tocată mărunt, sare şi amestecăm. Umplem cu masa obţinută peştele. Pe tava unsă punem peştele cu umplutura în jos, îl ungem cu ulei vegetal şi îl coacem la temperatura de 160-170 de grade timp de 30-40 de minute. Înainte de a se servi se ornează cu verdeaţă şi lămîie.
Ingrediente:
• 1,2-1,4 kg de şalău,
• 2 morcovi,
• 2 cepe,
• 1 ardei dulce,
• 3-4 linguri de ulei vegetal,
• 0,5 pahar de caşcaval ras,
• 0,5 lămîie pentru marinare,
• 1 lingură de mărar tocat,
• sare,
• piper negru măcinat.
• 0,5 lămîie cînd se serveşte.
- Moldova marchează zece ani de liberalizare a regimului de vize
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1490
- Populația:
- 221 locuitori
Cuzmenii Vechi este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Cuzmenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.
Comentarii
(0)