Mergi spre compartimentul: Bucătăria
06 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2557
REȚETA ZILEI: Cavurma de pui (mîncare găgăuzească)
06 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2557

REȚETA ZILEI: Cavurma de pui (mîncare găgăuzească)

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi făină şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Apoi se mută în ceaun, se acoperă cu bulion fierbinte şi se înăbuşă la foc slab 20-30 minute. Cu puţin timp înainte de a  se lua de pe foc, se adaugă pasta de roşii prăjită, sarea, piperul, vinul şi o parte de verdeaţă. Usturoiul pisat, foile de dafin şi piper boabe se adaugă la sfîrşit.

Cavurmaua se presară cu verdeaţă. Se serveşte cu mămăligă.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui,
  • 3 linguri unt topit,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 2-3 cepe,
  • 1 lingură de pastă de roşii sau 5-6 roşii,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • 1 pahar bulion,
  • 4 linguri vin,
  • ½ pahar făină de porumb,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.