Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
22 martie 2016, 16:15 Sărbători şi obiceiuri views 8282
Astăzi este Ziua mondială a apei
22 martie 2016, 16:15 Sărbători şi obiceiuri views 8282

Astăzi este Ziua mondială a apei

Anual, la 22 martie este marcată Ziua mondială a apei, instituită de Organizația Națiunilor Unite (ONU) în 1993, pentru a conștientiza gradul în care resursele de apă contribuie la dezvoltarea economică și bunăstarea social.

Potrivit unui comunicat de presă lansat de Ministerul Mediului, data de 22 martie este o zi în care se atrage atenția, la nivel mondial, asupra populației care suferă de lipsa apei și asupra importanței deosebite pe care o are apa în existența, conservarea și dezvoltarea tuturor organismelor vii.

Ziua mondială a apei este sărbătorită în întreaga lume în fiecare an, aducând în centrul atenției diferite aspecte.În anul 2016, evenimentul este marcat cu titlul "Apa și locurile de muncă" ("Water and Jobs") – fiind concentrat asupra modului în care cantitatea suficientă și de bună calitate a apei poate schimba viața angajaților și calitatea mijloacelor de trai ale acestora și oferind o oportunitate importantă de a evidenția relația dintre apă și agenda privind munca decentă în căutarea pentru o dezvoltare durabilă.

Potrivit sursei, aproape jumătate din populaţia mondială activă – 1,5 miliarde de persoane – lucrează în diverse sectoare din domeniul apei şi aproximativ toate activităţile umane depind de apă şi de cei care asigură distribuţia acesteia în condiţii de siguranţă.

Cu toate acestea, Organizaţia Naţiunilor Unite consideră că milioanele de persoane care lucrează în domeniul apei nu primesc recunoaşterea cuvenită, acesta fiind şi motivul pentru care s-a ales tema din acest an. Se face referință la persoanele care îşi desfăşoară activitatea în laboratoarele de stabilire a calității apei, la cei care culeg date şi monitorizează cursurile de apă, la cei care supraveghează infrastructura hidrotehnică, gestionează situaţiile de urgenţă generate de inundaţii, fenomenele meteorologice periculoase și accidentele la construcţiile hidrotehnice.

Sursa: politik.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , ONU , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1874
Populația:
124 locuitori

Lipovanca este un sat din cadrul comunei Bilicenii Noi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 124 de oameni. Satul Lipovanca a fost menționat documentar în anul 1874.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.