Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 septembrie 2016, 11:30 Turismul în Moldova views 4849
Expoziţia de fotografii
27 septembrie 2016, 11:30 Turismul în Moldova views 4849

Expoziţia de fotografii "Descoperă Moldova"

La Chişinău a fost inaugurată expoziţia de fotografii "Descoperă Moldova". Potrivit agenţiei INFOTAG, expoziţia este organizată de Agenţia Turismului, Asociaţia Naţională de Turism Receptor şi Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Expoziţia cuprinde 40 de imagini surprinse de 11 fotografi din diferite ţări, inclusiv din Moldova, care, în luna august, au participat la un tur fotografic pentru a imortaliza autenticitatea turistică a Moldovei. De asemenea, la expoziţie imaginile urmează să fie tipărite pe cărţi poştale într-un tiraj de 10 mii de exemplare, care vor fi distribuite gratuit turiştilor care vizitează Moldova.

Managerul de proiecte USAID Moldova, Sergiu Botezatu, a spus că turismul este industria cu cea mai constantă şi rapidă creştere din lume, care contribuie la dezvoltarea socio-economică a fiecărei ţări.

Directorul general al Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, a menţionat că în 2015, numărul total de intrări în R. Moldova a fost de 2,86 mil., fiind cu 50% mai mult decât în 2014.

În cadrul evenimentului, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova şi Agenţia Turismului au semnat un Memorandum de Înţelegere privind susţinerea dezvoltării industriei turismului şi promovării Republicii Moldova ca destinaţie turistică în perioada anilor 2016-2020. Memorandumul a fost semnat în ajunul Zilei Mondiale a Turismului, sărbătorită pe 27 septembrie în întreaga lume.

Reamintim că informații amănunțite despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldovalocalitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

expoziție , fotografie , turism , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
877 locuitori

Dolinnoe este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dolinnoe, Valea Satului și Valea Coloniţei. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 10 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 877 de oameni. Satul Dolinnoe a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.