Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 mai 2013, 16:55 Natura şi turismul views 4567
28 mai 2013, 16:55 Natura şi turismul views 4567

În rezervația „Orheiul Vechi” s-au derulat scene din viața dacilor

Au spart rutina și le-au dăruit oaspeților un sfîrșit de săptămînă în stilul strămoșilor noștri daci. Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi” și-a surprins vizitatorii cu o priveliște ruptă din epoca antică și medievală. Astfel, la inițiativa sportivilor „Strong Man”, complexul arheologic a lansat Festivalul „Jocurile Daciei” care se vrea unul anual, relatează tv7.md.

Greii țării, practicanții sportului „Strong Man”, în traducere din engleză „Om puternic”, au reconstituit scene din viața dacilor care erau nevoiți să care singuri buștenii, lemnele și bîrnele pe care le foloseau la construcția locuințelor.

Cîștigătorul competiției, Rodion Sucman, are 26 de ani și poate ridica automobile și alte obiecte cu o greutate de peste 1800 de kg . După cele cinci probe s-a ales cu o zgîrîietură zdravănă.

Membrii Clubului Istoric „Ensifer” le-au oferit oaspeților un master-class de tragere cu arcul. Hainele și arcurile lor le imitau pe cele din epoca medievală.

Trînta și călăritul cailor au fost la ordinea zilei. Formațiile folclorice locale, dar și cele venite din alte regiuni ale țării, gospodinele cu plăcinte și vin au apropiat atmosfera și mai mult de strămoși.

Cuvinte cheie:

rezervaţie , dacii , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
163 locuitori

Pocrovca este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Pocrovca a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.