Go to section: Nature and tourism
28 may 2013, 16:55 Nature and tourism views 4589
28 may 2013, 16:55 Nature and tourism views 4589

În rezervația „Orheiul Vechi” s-au derulat scene din viața dacilor

Au spart rutina și le-au dăruit oaspeților un sfîrșit de săptămînă în stilul strămoșilor noștri daci. Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi” și-a surprins vizitatorii cu o priveliște ruptă din epoca antică și medievală. Astfel, la inițiativa sportivilor „Strong Man”, complexul arheologic a lansat Festivalul „Jocurile Daciei” care se vrea unul anual, relatează tv7.md.

Greii țării, practicanții sportului „Strong Man”, în traducere din engleză „Om puternic”, au reconstituit scene din viața dacilor care erau nevoiți să care singuri buștenii, lemnele și bîrnele pe care le foloseau la construcția locuințelor.

Cîștigătorul competiției, Rodion Sucman, are 26 de ani și poate ridica automobile și alte obiecte cu o greutate de peste 1800 de kg . După cele cinci probe s-a ales cu o zgîrîietură zdravănă.

Membrii Clubului Istoric „Ensifer” le-au oferit oaspeților un master-class de tragere cu arcul. Hainele și arcurile lor le imitau pe cele din epoca medievală.

Trînta și călăritul cailor au fost la ordinea zilei. Formațiile folclorice locale, dar și cele venite din alte regiuni ale țării, gospodinele cu plăcinte și vin au apropiat atmosfera și mai mult de strămoși.

Keywords:

rezervaţie , dacii , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.