Mergi spre compartimentul: Copiilor
17 martie 2016, 11:17 Copiilor views 6180
Concert caritabil de zile mari
17 martie 2016, 11:17 Copiilor views 6180

Concert caritabil de zile mari

„Din suflet pentru copiii cu autism" este primul concert caritabil organizat în Republica Moldova de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Organizatorii, SOS Autism, își propun să sensibilizeze societatea și autoritățile publice privind problemele cu care se confruntă persoanele cu tulburări de spectru autist și familiile acestora. Evenimentul va avea loc la data de 2 aprilie 2016, începând cu ora 17.00, în localul Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici".

Conform datelor statistice ale Ministerului Sănătății, la finele anului 2014 erau oficial înregistrate 241 de persoane diagnosticate cu autism, dintre care 218 copii. Însă numărul real al acestora este mult mai mare, majoritatea nefigurând în statistica oficială.

Nume precum Cristina Scarlat, Vali Boghean, Mariana Șura, Alexandru Vdovicenco, Cristi Aldea Teodorivici sau Adrian Ursu sunt doar câteva care vor evolua în acest concert, în susținerea copilașilor bolnavi de autism.

Informație despre organizația SOS Autism găsiți la adresa: http://autismmoldova.md sau pe pagina de facebook a asociaţiei https://www.facebook.com/sosautismmoldova/.

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

copii , concert , caritate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1441 locuitori

Coropceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Coropceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 17 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1441 de oameni. Satul Coropceni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.