06 februarie 2014, 14:59 Realitatea moldovenească views 9431
În Chișinău crește numărul bolnavilor cu infecţii respiratorii
Foto: incomemagazine.ro
06 februarie 2014, 14:59 Realitatea moldovenească views 9431

În Chișinău crește numărul bolnavilor cu infecţii respiratorii

Odată cu creșterea temperaturilor scade și numărul persoanelor care suferă fracturi la mîini sau picioare în urma căzăturilor pe gheață. În schimb numărul bolnavilor cu infecţii respiratorii creşte. Numai în Сapitală, în ultimele săptămîni, peste 2 mii de persoane s-au adresat la medici cu simptome de răceală. Camerele de gardă din spitale au devenit neîncăpătoare pentru pacienţi. Pînă astăzi au fost înregistrate 25 cazuri de gripă sezonieră.

De la începutul acestui an la Spitalul de Urgență s-au adresat peste 300 de persoane cu fracturi la mîini și picioare. Potrivit medicilor dacă acum o săptămîna la Urgență s-au adresat 50 de oameni, astăzi la ajutorul medicilor au apelat doar 7 persoane.

Ciprian Gherasim, Medic Coordonator, Spitalul De Urgență: «În departamentul de urgență sau adresat pentru ajutor medical, persoane traumatizate în stradă aproximativ 350 de persoane. Din persoane grave a fost o doamnă internată în secția reanimare, cazul căreia a fost mediatizat, doamna s-a externat în stare de gravitate medie».

Pe masură ce temperaturile se ridică, creşte şi numărul bolnavilor cu infecţii respiratorii. De la începutul anului, în Сapitală, au fost diagnosticaţi cu gripă 25 de oameni. Locurile în Spitalul Municipal de Boli Infecţioase pentru copii sunt ocupate în proporţie de 90 la sută. În Ucraina situația este mult mai alarmată, în această săptămînă au fost înregistrate peste 200 de mii de cazuri de gripă. Menționăm că anul trecut în Moldova peste 2.000 oameni s-au îmbolnăvit de gripă.12 dintre ei au murit.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

viroze , Chisinau , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
392 locuitori

Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.