21 septembrie 2015, 11:31 Realitatea moldovenească views 6735
Platforma DA a rezervat PMAN pînă în decembrie
21 septembrie 2015, 11:31 Realitatea moldovenească views 6735

Platforma DA a rezervat PMAN pînă în decembrie

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a anunţat că festivităţile dedicate Zilei Oraşului vor avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar dacă la moment acolo sunt instalate în jur de 400 de corturi ale activiştilor platformei DA – „Demnitate şi Adevăr".

„Potrivit legislaţiei, prioritatea aparţine autorităţilor. Von mai vedea... Ziua Oraşului va avea loc, cu corturi sau fără ele", a declarat primarul, citat de un post local de televiziune.

Se ştie că liderii platformei „DA" au rezervat piaţa din centrul capitalei până în decembrie. Astfel, este sub semnul întrebării desfăşurarea uneia dintre principalele sărbători ale Chişinăului – hramul oraşului, marcat anual la 14 octombrie.

De altfel, din cauza protestelor platformei „DA", activiştii căreia au instalat corturi în PMAN, a fost anulată anterior şi sărbătorirea Zilei Vinului. Anul acesta, fiecare întreprindere vinicolă îşi va organiza propriile acţiuni consacrate acestei zile. O decizie în acest sens a fost luată la şedinţa comisiei republicane de organizare a respectivelor festivităţi.

Orăşelul corturilor a apărut în caţa clădirii Guvernului în noaptea spre 7 septembrie, după acţiunile de protest ale membrilor şi adepţilor platformei civice „DA". La moment, este evident că protestele au pierdut serios din intensitate – numărul participanţilor este tot mai mic, „gradul de înflăcărare" tot mai scăzut.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

protest , Dorin Chirtoaca , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
346 locuitori

Maiscoe este un sat din cadrul comunei Iliciovca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Florești și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Maiscoe a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.