29 septembrie 2015, 16:18 Realitatea moldovenească views 5301
Programul „Burse de Excelenţă în IT”
29 septembrie 2015, 16:18 Realitatea moldovenească views 5301

Programul „Burse de Excelenţă în IT”

Centrul de Informaţii Universitare (CIU) lansează proiectul „Burse de Excelenţă în IT". Tinerii înmatriculaţi la facultăţile cu profil IT, care au demonstrat merite deosebite în procesul de studii, vor putea obţine în bază de concurs zece burse a câte 12000 de lei.

Trei dintre bursele CIU vor fi oferite elevilor din ultimul an de studii de la colegiile cu profil IT, iar de celelalte şapte vor beneficia studenţii din ultimul an de studii cu frecvenţă la zi de la facultăţile cu profil IT ale universităţilor din ţară.

Participanţii la concurs trebuie să fie cetăţeni şi rezidenţi ai Republicii Moldova şi să demonstreze o reuşită academică. Media generală pentru toţi anii de studii nu trebuie să fie mai mică de 8,50. De asemenea, aceştia trebuie să prezinte dovezi ale activităţii curriculare şi extracurriculare ce ţin de domeniul de studiu.

Decizia finală este luată de către Consiliul de Experţi Independenţi, care va evalua dosarele depuse pentru concurs potrivit criteriilor de evaluare. Dosarele de aplicare pentru concurs pot fi depuse la sediul CIU până pe 20 octombrie.

Proiectul în cauză nu face discriminări pe criterii de rasă, culoare, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, dezabilitate, opinie, apartenenţă politică sau orice alt criteriu similar.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

bursa , leu , proiect , studenţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.