28 februarie 2017, 11:55 Realitatea moldovenească views 2647
Ambasada Germaniei a decernat premiile în cadrul concursului „Fii Jurnalist”
28 februarie 2017, 11:55 Realitatea moldovenească views 2647

Ambasada Germaniei a decernat premiile în cadrul concursului „Fii Jurnalist”

În cadrul concursului „Fii jurnalist" – parte a proiectului „Germana? Desigur!" – elevele şi elevii din Republica Moldova au fost provocaţi să-şi expună ideile creative la tema „25 de ani de prietenie germano-moldavă" în calitate de jurnalişti. În acest an Republica Federală Germania sărbătoreşte un sfert de secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Republica Moldova.

Participantele şi participanţii la concurs au fost premiaţi pentru participare cu diplome şi cadouri în data de 21 februarie în incinta Centrului Cultural German „AKZENTE" de către Domnul Florian Seitz, şef-adjunct al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Doamna Corina Gîrlă, director al Centrului „AKZENTE" precum şi de către Viceministrul Educaţiei al Republicii Moldova, Doamna Elena Cernei. Toate şcolile, care au participat la concurs au primit seturi a cîte 30 de manuale de limbă germană şi caiete de exerciţii, inclusiv un set pentru învăţător, compus dintr-un ghid şi un CD.

Pentru campania „Germana? Desigur!" 2016 şi 2017 precum şi pentru concursul din anul trecut Ambasada a pus la dispoziţie mijloace financiare în valoare de cca. 40 000 euro oferite de către Ministerul Federal al Afacerilor Externe.

Sursa: chisinau.diplo.de

Cuvinte cheie:

ambasada , Germania , concurs , premiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.