28 february 2017, 11:55 Moldovan reality views 2650
Ambasada Germaniei a decernat premiile în cadrul concursului „Fii Jurnalist”
28 february 2017, 11:55 Moldovan reality views 2650

Ambasada Germaniei a decernat premiile în cadrul concursului „Fii Jurnalist”

În cadrul concursului „Fii jurnalist" – parte a proiectului „Germana? Desigur!" – elevele şi elevii din Republica Moldova au fost provocaţi să-şi expună ideile creative la tema „25 de ani de prietenie germano-moldavă" în calitate de jurnalişti. În acest an Republica Federală Germania sărbătoreşte un sfert de secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Republica Moldova.

Participantele şi participanţii la concurs au fost premiaţi pentru participare cu diplome şi cadouri în data de 21 februarie în incinta Centrului Cultural German „AKZENTE" de către Domnul Florian Seitz, şef-adjunct al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Doamna Corina Gîrlă, director al Centrului „AKZENTE" precum şi de către Viceministrul Educaţiei al Republicii Moldova, Doamna Elena Cernei. Toate şcolile, care au participat la concurs au primit seturi a cîte 30 de manuale de limbă germană şi caiete de exerciţii, inclusiv un set pentru învăţător, compus dintr-un ghid şi un CD.

Pentru campania „Germana? Desigur!" 2016 şi 2017 precum şi pentru concursul din anul trecut Ambasada a pus la dispoziţie mijloace financiare în valoare de cca. 40 000 euro oferite de către Ministerul Federal al Afacerilor Externe.

Source: chisinau.diplo.de

Keywords:

ambasada , Germania , concurs , premiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
3394 locuitori

Chiştelniţa este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Chiştelniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 35 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3394 de oameni. Satul Chiştelniţa a fost menționat documentar în anul 1698 cu denumirea Hoimănești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.