06 iunie 2017, 16:37 Realitatea moldovenească views 3145
Detalii în cazul fostului procuror general reținut
06 iunie 2017, 16:37 Realitatea moldovenească views 3145

Detalii în cazul fostului procuror general reținut

Fostul procuror general interimar Mihai Murzac a fost reţinut pentru corupţie.

Potrivit centrului Naţional Anticorupţie, Murzac, care activează în calitate de avocat, a primit mită pentru a influenţa ancheta unei cauze penale. În cadrul percheziţiilor au fost ridicaţi 45 de mii de euro.

Mihai Murzac a fost procuror general adjunct şi a exercitat interimatul funcţiei de procuror general la sfîrşitul anilor '90. În 2000, fiind procuror general adjunct, a fost acuzat de implicare în contrabandă cu spirt la nordul Moldovei. Ulterior cauza penală a fost clasată, iar Murzac a fost demis în 2001. El a început să practice avocatura. Murzac l-a apărat în calitate de avocat pe fostul ministru de interne Gheorghe Papuc şi pe fostul comisar general al Chişinăului Valentin Botnari, acuzaţi de depăşirea atribuţiilor de serviciu în timpul dezordinilor din 7 aprilie 2009. Ambii au fost achitaţi de instanţă.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

procuror , reținere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1768 locuitori

Hirişeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Hirişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1768 de oameni. Satul Hirișeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.