05 septembrie 2017, 12:35 Realitatea moldovenească views 5575
Dodon interzice militarilor noștri să participe la exerciții în Ucraina (Doc)
05 septembrie 2017, 12:35 Realitatea moldovenească views 5575

Dodon interzice militarilor noștri să participe la exerciții în Ucraina (Doc)

Igor Dodon le-a interzis militarilor din Armata Națională să participe la stagiu de pregătire „Rapid Trident", care se va desfășura în Ucraina. Asta după ce, viceministrul Apărării Gheorghe Galbura a trimis un raport cu caracter informativ adresat președintelui prin care a ținut să-l informeze despre intenția Ministerului Apărării de a participa cu 57 de militari la stagiul respectiv, care se desfășoară anual și are drept scop consolidarea capacităților de apărare și promovarea imaginii Armatei Naționale pe arena internațională.

Drept răspuns la scrisoarea viceministrului, Președinția a venit cu un răspuns prin care și-a exprimat nemulțumirea privind această decizie.

„Evenimentul este calificat drept „exercițiu multinațional", astfel, în conformitate cu dispozițiile Legii cu privire la apărarea națională, era necesară solicitarea aprobării Comandantului Suprem al Forței Armate pentru participarea contingentului Armatei Naționale la exercițiul multinațional „Rapid Trident". În virtutea atribuțiilor șefului statului, vă comunicăm că președintele Republicii Moldova nu a aprobat participarea efectivului Armatei Naționale la exercițiul în cauză", e menționat în document.

Totodată, reprezentanții Consiliului Suprem de Securitate a solicitat dispunerea măsurilor care se impun întru contramandarea pregătirilor pentru deplasarea în afara teritoriului țării a contingentului respectiv al Armatei Naționale. Pe lângă acestea, ministerului Apărării i-a fost indicat să informeze organizatorii stagiului anual de pregătire cu privire la faptul că Republica Moldova nu va lua parte la eveniment.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , militari , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
19 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Dimitrova alcătuia 19 oameni în anul 2011. Satul Dimitrova a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.