09 may 2017, 12:35 Moldovan reality views 5601
Dodon interzice militarilor noștri să participe la exerciții în Ucraina (Doc)
09 may 2017, 12:35 Moldovan reality views 5601

Dodon interzice militarilor noștri să participe la exerciții în Ucraina (Doc)

Igor Dodon le-a interzis militarilor din Armata Națională să participe la stagiu de pregătire „Rapid Trident", care se va desfășura în Ucraina. Asta după ce, viceministrul Apărării Gheorghe Galbura a trimis un raport cu caracter informativ adresat președintelui prin care a ținut să-l informeze despre intenția Ministerului Apărării de a participa cu 57 de militari la stagiul respectiv, care se desfășoară anual și are drept scop consolidarea capacităților de apărare și promovarea imaginii Armatei Naționale pe arena internațională.

Drept răspuns la scrisoarea viceministrului, Președinția a venit cu un răspuns prin care și-a exprimat nemulțumirea privind această decizie.

„Evenimentul este calificat drept „exercițiu multinațional", astfel, în conformitate cu dispozițiile Legii cu privire la apărarea națională, era necesară solicitarea aprobării Comandantului Suprem al Forței Armate pentru participarea contingentului Armatei Naționale la exercițiul multinațional „Rapid Trident". În virtutea atribuțiilor șefului statului, vă comunicăm că președintele Republicii Moldova nu a aprobat participarea efectivului Armatei Naționale la exercițiul în cauză", e menționat în document.

Totodată, reprezentanții Consiliului Suprem de Securitate a solicitat dispunerea măsurilor care se impun întru contramandarea pregătirilor pentru deplasarea în afara teritoriului țării a contingentului respectiv al Armatei Naționale. Pe lângă acestea, ministerului Apărării i-a fost indicat să informeze organizatorii stagiului anual de pregătire cu privire la faptul că Republica Moldova nu va lua parte la eveniment.

Source: realitatea.md

Keywords:

Igor Dodon , militari , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1802
Populația:
524 locuitori

Noroceni este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 524 de oameni. Satul Noroceni a fost menționat documentar în anul 1802.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.