02 iunie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 3574
Guvernul vs Avia Invest: va urma
02 iunie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 3574

Guvernul vs Avia Invest: va urma

Zilele trecute autorităţile au pornit procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest – concesionara Aeroportului Internaţional Chişinău. În caz că aceasta va fi recunoscută falimentară şi în incapacitate de plată, în conformitate cu contractul concesionarea va fi anulată.

Avia Invest nu doreşte să dea faliment: banii pentru acoperirea datoriilor la buget au fost găsiţi imediat. Dar autorităţile nu renunţă la intenţia de a întoarce aeroportul în categoria întreprinderilor de stat, instanţa din Chişinău continuă examinarea acţiunii de chemare în judecată a companiei-concesionare pentru rezilierea contractului.

Experţii şi auditorii sînt de acord că contractul de concesionare este extrem de încurcat, plin de ambiguităţi şi nu include mecanisme de apărare a intereselor statului. În acelaşi timp, controalele efectuate la compania Avia Invest au confirmat că investiţiile în aeroport se fac nu din sursele financiare ale investitorilor, ci în principal din taxele exagerate plătite de fiecare pasager.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

guvern , aeroport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
735 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Rădulenii Noi, Chirilovca, Dumitreni, Alexeevca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Floreşti şi la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 735 de oameni. Satul Alexeevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.