02 decembrie 2012, 10:15 Realitatea moldovenească views 6343
02 decembrie 2012, 10:15 Realitatea moldovenească views 6343

Transnistria a sistat emisia postului de televiziune ”Moldova 1”

Transnistria a sistat emisia postului de televiziune „Moldova 1” la 1 decembrie. Decizia vine după ce Chișinăul a refuzat includerea a două posturi tv din stînga Nistrului în pachetele operatorilor prin cablu, transmite „Novii Reghion”.

Anterior, la 1 noiembrie, Transnistria a oprit difuzarea pe teritoriul său a canalului moldovenesc Publika TV, care la fel ca Moldova 1 era inclus în pachetul de TV prin cablu digital. Astfel, în regiunea nu se mai difuzează nici un canal de televiziune din Republica Moldova.

Sistarea difuzării s-a produs ca răspuns la refuzul Chișinăului de a include în grila sa de emisie postul TV din Transnistria.

După cum s-a relatat anterior, grupul de experți transnistreni în telecomunicații și serviciile poștale propunea părții moldovenești să înceapă pe 1 noiembrie retransmiterea postului TV transnistrean pe teritoriul Moldovei, dar Chișinăul nu a acceptat această propunere.

Canalul Publika TV a fost inclus în pachetul de programe de televiziune în Transnistria la începutul anului 2012, iar postul de televiziune Moldova 1 la 31 martie 2012.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.