12 february 2012, 10:15 Moldovan reality views 6364
12 february 2012, 10:15 Moldovan reality views 6364

Transnistria a sistat emisia postului de televiziune ”Moldova 1”

Transnistria a sistat emisia postului de televiziune „Moldova 1” la 1 decembrie. Decizia vine după ce Chișinăul a refuzat includerea a două posturi tv din stînga Nistrului în pachetele operatorilor prin cablu, transmite „Novii Reghion”.

Anterior, la 1 noiembrie, Transnistria a oprit difuzarea pe teritoriul său a canalului moldovenesc Publika TV, care la fel ca Moldova 1 era inclus în pachetul de TV prin cablu digital. Astfel, în regiunea nu se mai difuzează nici un canal de televiziune din Republica Moldova.

Sistarea difuzării s-a produs ca răspuns la refuzul Chișinăului de a include în grila sa de emisie postul TV din Transnistria.

După cum s-a relatat anterior, grupul de experți transnistreni în telecomunicații și serviciile poștale propunea părții moldovenești să înceapă pe 1 noiembrie retransmiterea postului TV transnistrean pe teritoriul Moldovei, dar Chișinăul nu a acceptat această propunere.

Canalul Publika TV a fost inclus în pachetul de programe de televiziune în Transnistria la începutul anului 2012, iar postul de televiziune Moldova 1 la 31 martie 2012.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1435
Populația:
1087 locuitori

Rîşcova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Rîşcova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1087 de oameni. Satul Rîșcova a fost menționat documentar în anul 1435.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.