15 octombrie 2021, 10:15 Realitatea moldovenească views 1870
De astăzi, moldovenii pot descărca certificate COVID-19 noi
15 octombrie 2021, 10:15 Realitatea moldovenească views 1870

De astăzi, moldovenii pot descărca certificate COVID-19 noi

De astăzi, moldovenii pot descărca noi certificate COVID-19, care sînt compatibile cu certificatul european, notează Noi.md

Cetățenii le pot descărca de pe site-ul certifcate-covid.gov.md. Autoritățile sînt în proces de testare tehnică a platformei și la nivel internațional.

Totodată în această bază de date vor intra nu doar persoanele vaccinate, dar și cei care au trecut prin boală și prin urmare au anticorpi.

Platforma va putea fi utilizată inclusiv și de cei din sectorul HoReCa pentru a putea verifica autenticitatea certificatelor prezentate de vizitatori, astfel în cazul unui certificat valid va apărea ecranul verde iar în cazul unui nevalid unul roșu.

Reamintim că la 22 septembrie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a aprobat noi măsuri de sănătate publică pentru prevenirea răspîndirii și controlul infecției COVID-19, care vor fi aplicate diferențiat, în funcție de rata de infectare în fiecare localitate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

certificat , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
591 locuitori

Pepenii Noi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Pepenii Noi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 591 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.