15 october 2021, 10:15 Moldovan reality views 1880
De astăzi, moldovenii pot descărca certificate COVID-19 noi
15 october 2021, 10:15 Moldovan reality views 1880

De astăzi, moldovenii pot descărca certificate COVID-19 noi

De astăzi, moldovenii pot descărca noi certificate COVID-19, care sînt compatibile cu certificatul european, notează Noi.md

Cetățenii le pot descărca de pe site-ul certifcate-covid.gov.md. Autoritățile sînt în proces de testare tehnică a platformei și la nivel internațional.

Totodată în această bază de date vor intra nu doar persoanele vaccinate, dar și cei care au trecut prin boală și prin urmare au anticorpi.

Platforma va putea fi utilizată inclusiv și de cei din sectorul HoReCa pentru a putea verifica autenticitatea certificatelor prezentate de vizitatori, astfel în cazul unui certificat valid va apărea ecranul verde iar în cazul unui nevalid unul roșu.

Reamintim că la 22 septembrie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a aprobat noi măsuri de sănătate publică pentru prevenirea răspîndirii și controlul infecției COVID-19, care vor fi aplicate diferențiat, în funcție de rata de infectare în fiecare localitate.

Source: noi.md

Keywords:

certificat , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.