24 decembrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2360
Zilele Parlamentului Republicii Moldova la Sankt Petersburg s-au încheiat cu o recepție
24 decembrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2360

Zilele Parlamentului Republicii Moldova la Sankt Petersburg s-au încheiat cu o recepție

Zilele Parlamentului Republicii Moldova la Sankt Petersburg, Federația Rusă, s-au încheiat cu o recepție la Palatul Taurida, cu genericul: „Tradițiile de iarnă ale Moldovei”.

La eveniment au participat peste 300 de invitați din diverse domenii de activitate: cultură și artă, afaceri, putere executivă și legislativă și reprezentanți ai corpului diplomatic, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Invitații au gustat din bucatele și vinurile moldovenești. Au putut urmări o expoziție de artă populară și înscenarea unei șezători – una dintre tradițiile populare ale Moldovei. La șezătoare s-a cîntat, s-a dansat și s-au făcut plăcinte. În scenă a urcat ansamblul moldovenesc „Struguraș”. Colinde au interpretat și duhovnici ai Mitropoliei de Sankt Petersburg.

Recepția a fost deschisă de Ion Lipciu, secretar general adjunct al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, acesta fiind și principalul organizator al evenimentului. Dmitri Kobițki, secretarul general al Consiliului AIP CSI, a apreciat importanța organizării unor evenimente în Palatul Taurida, dedicate identității culturale a popoarelor țărilor CSI. El a remarcat participarea activă a parlamentarilor Republicii Moldova la activitățile Adunării Interparlamentare CSI.

La eveniment au fost citite scrisorile de felicitare ale Administrației și Adunării Legislative din Sankt Petersburg și Regiunea Leningrad și ale Comitetului pentru Relații Externe.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , tradiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
51 locuitori

Hlinaia Mică este un sat din cadrul comunei Rotunda, raionul Edineţ. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 de oameni. Satul Hlinaia Mică a fost întemeiat la sfîrșitul secolului XIX. Relieful zonei este deluros, cu soluri de ciornoziom. Localnicii au folosit izvoarele pentru a amenaja cîteva lacuri artificiale, apa cărora este folosită pentru irigare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.