24 december 2021, 14:00 Moldovan reality views 2358
Zilele Parlamentului Republicii Moldova la Sankt Petersburg s-au încheiat cu o recepție
24 december 2021, 14:00 Moldovan reality views 2358

Zilele Parlamentului Republicii Moldova la Sankt Petersburg s-au încheiat cu o recepție

Zilele Parlamentului Republicii Moldova la Sankt Petersburg, Federația Rusă, s-au încheiat cu o recepție la Palatul Taurida, cu genericul: „Tradițiile de iarnă ale Moldovei”.

La eveniment au participat peste 300 de invitați din diverse domenii de activitate: cultură și artă, afaceri, putere executivă și legislativă și reprezentanți ai corpului diplomatic, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Invitații au gustat din bucatele și vinurile moldovenești. Au putut urmări o expoziție de artă populară și înscenarea unei șezători – una dintre tradițiile populare ale Moldovei. La șezătoare s-a cîntat, s-a dansat și s-au făcut plăcinte. În scenă a urcat ansamblul moldovenesc „Struguraș”. Colinde au interpretat și duhovnici ai Mitropoliei de Sankt Petersburg.

Recepția a fost deschisă de Ion Lipciu, secretar general adjunct al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, acesta fiind și principalul organizator al evenimentului. Dmitri Kobițki, secretarul general al Consiliului AIP CSI, a apreciat importanța organizării unor evenimente în Palatul Taurida, dedicate identității culturale a popoarelor țărilor CSI. El a remarcat participarea activă a parlamentarilor Republicii Moldova la activitățile Adunării Interparlamentare CSI.

La eveniment au fost citite scrisorile de felicitare ale Administrației și Adunării Legislative din Sankt Petersburg și Regiunea Leningrad și ale Comitetului pentru Relații Externe.

Source: ipn.md

Keywords:

Rusia , Moldova , tradiții

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
1157 locuitori

Dahnovici este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Dahnovici a fost menționat documentar în anul 1812.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.