15 aprilie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 2061
Purtarea măștilor în spațiile închise nu mai este obligatorie
Foto: diapazon.kz
15 aprilie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 2061

Purtarea măștilor în spațiile închise nu mai este obligatorie

Odată cu anularea stării de urgență, toate restricțiile de ordin epidemiologic sînt eliminate, informează Noi.md.

Astfel, începînd cu 16 aprilie, purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie, dar se recomandă utilizarea acestora în continuare, în spațiile închise și transportul public.

„La fel, este important să fie respectate regulile de igienă a mîinilor, regulile de igienă respiratorie, dar și conduita socială responsabilă în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Decizia de a anula strea de urgență în sănătate publică a fost adoptată vineri, 15 aprilie. Responsabilii din sănătate spun că au luat această hotărîre, avînd în vedere că în ultimele două luni se atestă o scădere a incidenței cazurilor noi de COVID-19, de la 754 la 34 de cazuri la 100 mii populație. De asemenea, în majoritatea localităților din țară se atestă cod verde.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
251 locuitori

Mihăilenii Noi este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 251 de locuitori. Satul Mihăilenii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.