15 april 2022, 14:30 Moldovan reality views 2064
Purtarea măștilor în spațiile închise nu mai este obligatorie
Photo: diapazon.kz
15 april 2022, 14:30 Moldovan reality views 2064

Purtarea măștilor în spațiile închise nu mai este obligatorie

Odată cu anularea stării de urgență, toate restricțiile de ordin epidemiologic sînt eliminate, informează Noi.md.

Astfel, începînd cu 16 aprilie, purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie, dar se recomandă utilizarea acestora în continuare, în spațiile închise și transportul public.

„La fel, este important să fie respectate regulile de igienă a mîinilor, regulile de igienă respiratorie, dar și conduita socială responsabilă în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Decizia de a anula strea de urgență în sănătate publică a fost adoptată vineri, 15 aprilie. Responsabilii din sănătate spun că au luat această hotărîre, avînd în vedere că în ultimele două luni se atestă o scădere a incidenței cazurilor noi de COVID-19, de la 754 la 34 de cazuri la 100 mii populație. De asemenea, în majoritatea localităților din țară se atestă cod verde.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.