29 august 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 2301
Circulația trenurilor pe ruta Basarabeasca – Comrat – Cahul – Giurgiulești a fost suspendata. Motivul
29 august 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 2301

Circulația trenurilor pe ruta Basarabeasca – Comrat – Cahul – Giurgiulești a fost suspendata. Motivul

Linia de cale ferată Cahul-Giurgiulești este închisă, fapt ce poate genera o creștere generală a costului produselor petroliere și cărbunelui furnizat Moldovei, întrucît ruta alternativă pentru transportul acestora prin Reni (Ucraina) va crește costul transportării.

Potrivit Noi.md, pe tronsonul Colibași-Giurgiulești s-a produs o deplasare tectonica a solului sub calea ferata, drept urmare porțiunea de cale ferata s-a deplasat și s-a prăbușit cu un metru și jumătate. În următoarele cel puțin șase luni, această rută a fost închisă, ceea ce înseamnă că transportul importurilor moldovenești (benzină-motorină, cărbune) a fost pus sub amenințare. Ruta alternativă a livrărilor lor prin Reni (Ucraina) va crește costul transportului lor.

"Serviciul de presă al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” a confirmat portalului Noi.md că, într-adevăr, din cauza alunecărilor de teren, un tronson al căii ferate Colibași-Giurgiulești a fost avariat.

„Este vorba de aproximativ 350 de metri de cale ferată. Din acest motiv, circulația trenurilor pe ruta Basarabeasca – Comrat – Cahul – Giurgiulești este suspendată din 22 august 2022. Marfarele au fost redirecționate către tronsonul Basarabeasca – Etulia – Reni – Giurgiulești. În prezent, întreprinderea de stat „CFM” negociază cu proiectantul care a efectuat lucrări de construcție pe șantier în 2008, la final ar urma să fie efectuate studii geodezice și geologice pentru a afla care au fost motivele care au dus la aceste alunecări de teren și cum ar putea fi prevenite astfel de situații în viitor. În 2023, acest tronson de cale ferată urmează să fie restaurat. Vă vom informa mai tîrziu despre eventualele cheltuieli”, a declarat Anna Priseajniuc, specialist în informare și comunicare al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

miscare , tren , suspendare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.