29 august 2022, 12:30 Moldovan reality views 2357
Circulația trenurilor pe ruta Basarabeasca – Comrat – Cahul – Giurgiulești a fost suspendata. Motivul
29 august 2022, 12:30 Moldovan reality views 2357

Circulația trenurilor pe ruta Basarabeasca – Comrat – Cahul – Giurgiulești a fost suspendata. Motivul

Linia de cale ferată Cahul-Giurgiulești este închisă, fapt ce poate genera o creștere generală a costului produselor petroliere și cărbunelui furnizat Moldovei, întrucît ruta alternativă pentru transportul acestora prin Reni (Ucraina) va crește costul transportării.

Potrivit Noi.md, pe tronsonul Colibași-Giurgiulești s-a produs o deplasare tectonica a solului sub calea ferata, drept urmare porțiunea de cale ferata s-a deplasat și s-a prăbușit cu un metru și jumătate. În următoarele cel puțin șase luni, această rută a fost închisă, ceea ce înseamnă că transportul importurilor moldovenești (benzină-motorină, cărbune) a fost pus sub amenințare. Ruta alternativă a livrărilor lor prin Reni (Ucraina) va crește costul transportului lor.

"Serviciul de presă al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” a confirmat portalului Noi.md că, într-adevăr, din cauza alunecărilor de teren, un tronson al căii ferate Colibași-Giurgiulești a fost avariat.

„Este vorba de aproximativ 350 de metri de cale ferată. Din acest motiv, circulația trenurilor pe ruta Basarabeasca – Comrat – Cahul – Giurgiulești este suspendată din 22 august 2022. Marfarele au fost redirecționate către tronsonul Basarabeasca – Etulia – Reni – Giurgiulești. În prezent, întreprinderea de stat „CFM” negociază cu proiectantul care a efectuat lucrări de construcție pe șantier în 2008, la final ar urma să fie efectuate studii geodezice și geologice pentru a afla care au fost motivele care au dus la aceste alunecări de teren și cum ar putea fi prevenite astfel de situații în viitor. În 2023, acest tronson de cale ferată urmează să fie restaurat. Vă vom informa mai tîrziu despre eventualele cheltuieli”, a declarat Anna Priseajniuc, specialist în informare și comunicare al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”.

 

Source: noi.md

Keywords:

miscare , tren , suspendare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1975 locuitori

Tartaul este un sat şi comună din raionul Cantemir. Tartaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1975 de oameni. Satul Tartaul a fost menționat documentar în anul 1723.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.