19 ianuarie 2017, 15:30 Personalități views 7875
Moldoveanca a devenit una din cele mai populare soprane din lume
19 ianuarie 2017, 15:30 Personalități views 7875

Moldoveanca a devenit una din cele mai populare soprane din lume

Cîntăreaţa de operă din Federaţia Rusă, Irina Lungu, originară din Republica Moldova, s-a clasat pe locul doi în topul celor mai populare soprane din lume.

Portalul a alcătuit un top la 10 nominalizări: cei mai buni 10 compozitori contemporani, cele mai bune opere contemporane, teatre de operă, coruri şi cîntăreţi: soprane, mezzo-soprane, contratenor, tenor, bariton şi bas.

Astfel, soprana Irina Lungu a ocupat locul II, cedînd întîietatea cîntăreţei cehe Alžběta Poláčková.

Irina Lungu s-a născut în R. Moldova. Cînd avea 11 ani, părinții ei s-au mutat cu traiul în oraşul Borisoglebsk din regiunea Voronej, Federaţia Rusă. A absolvit Institutul de Stat al artelor din Voronej. În 2003-2004 a studiat la Academia Teatrului La Scala din Milano, unde, după absolvire, a devenit solistă. Încă din anii studenţiei a început să cînte la Teatrul de Operă şi Balet din Voronej şi să participe la concursuri internaţionale. S-a plasat pe locul I la concursul „Bella voce" din Moscova, pe locul II la concursul „Elena Obrazţova" din Sankt-Petersburg, a luat marele premiu la concursul „Maria Callas" din Grecia şi este diplomantă a concursului „P.I. Ceaikovski".

În 2015, Irina Lungu a debutat cu succes la Opera de Stat din Viena, jucînd rolul Violettei din opera „Traviata" de Giuseppe Verdi. De asemenea, cîntăreaţa a evoluat pe scenele teatrelor de operă din Londra, New York, Berlin, Roma, Madrid, Veneţia şi pe alte scene din diverse oraşe ale lumii.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

muzica , personalitati

Comentarii

 (1)
  • #1 abv Răspunde Citează selecţia
    Интересно, Ирина Лунгу знает, что она молдавская певица?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1939
Populația:
964 locuitori

Saharna Nouă este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buciușca, Saharna Nouă, Saharna. Satul Saharna Nouă este situate la o distanță de 15 km de orașul Rezina și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 964 de oameni. Satul Saharna Nouă a fost înființat în anul 1939.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.