25 septembrie 2013, 15:55 Caleidoscop views 4311
25 septembrie 2013, 15:55 Caleidoscop views 4311

Biserica Armeană va сanoniza 1,5 milioane de oameni

Foto: mir24.tv

Biserica Apostolică Armeană a desfășurat Soborul Arhieresc în componență deplină pentru prima dată în ultimele cinci secole. Principalul subiect a fost discutarea și adoptarea ritului unic al botezului și problema restabilirii tradiției de canonizare. Reuniunea istorică are loc între 24-27 septembrie, relatează mir24.tv.

Episcopii urmează să decidă asupra unei tradiții unice de efectuare a botezul, deoarece în diferite parohii se practică rituri diferite. Vor fi aprobate documentele pentru cei care doresc să fie botezați și pentru părinții lor spirituali. De asemenea se va decide: botezul în care biserici va fi recunoscut de Biserica Armeană. O altă problemă importantă - Biserica Apostolică Armeană nu a canonizat adepții săi de 500 de ani.

Episcopii de asemenea vor discuta canonizarea victimelor genocidului armean din Turcia otomană. Se așteaptă ca vor fi canonizate 1,5 milioane de victime nevinovate.

Sursa: mir24.tv

Cuvinte cheie:

religie , biserica , tradiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
38 locuitori

Balinţii Noi este un sat din cadrul comunei Iarova, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de locuitori. Satul Balinții Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.