12 mai 2014, 10:05 Sport views 7297
Luptătorii moldoveni au obținut cinci medalii la Europenele de cadeți
Foto: moldpres.md
12 mai 2014, 10:05 Sport views 7297

Luptătorii moldoveni au obținut cinci medalii la Europenele de cadeți

Luptătorii moldoveni de stil liber și greco-roman au încheiat astăzi evoluțiile la Europenele de cadeți de la Sofia (Bulgaria) prin cucerirea celei de-a cincea medalii, transmite MOLDPRES.

La categoria de greutate pînă la 46 de kilograme a obținut medalia de bronz Valentin Petic. El i-a învins pe reprezentanții Serbiei, Georgiei după care a cedat campionului Harutyan Vardanyan, iar în disputa pentru locul trei l-a devansat clar (8-0) pe Nick Scerer (Germania).

Anterior, luptătoarele moldovene de stil liber Tatiana Doncilă (46 kg) și Marina Ulinici (52 kg) au obținut medalii de bronz, iar coechipierii Ștefan Tonu (54 kg) și Dumitru Ceausta (100 kg) au devenit vicecampioni continentali.

Solicitat de agenție să comenteze performanțele înregistrate Victor Peicov, președintele Federației de Lupte din Moldova, a declarat că aștepta aceste evoluții meritorii. "A devenit deja o tradiție frumoasă ca solii noștri la Europene, Mondiale să revină acasă cu medalii. Mai mult decît atît. În ultimul timp ei se întorc cu minimum 3-4 distincții", a spus oficialul.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, campion al Uniunii Sovietice, Spartachiadei popoarelor din URSS, dublu campion european, medaliat la Mondiale. Cel mai redutabil luptător de stil greco-roman este Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

lupta , medalie , Campionat , moldovenii , sport , Bulgaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
înc. sec. XX
Populația:
186 locuitori

Novaia Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Mănoileşti, raionul Ungheni. Satul Novaia Nicolaevca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Novaia Nicolaevca a luat naștere la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.