14 martie 2016, 12:02 Sport views 6044
Luptătorul Donior Islamov a cucerit medalia de bronz la Europene
14 martie 2016, 12:02 Sport views 6044

Luptătorul Donior Islamov a cucerit medalia de bronz la Europene

Luptătorul moldovean de stil greco-roman Donior Islamov (59 kg) a obținut ieri medalia de bronz la Campionatul European de la Riga (Letonia).

În primul meci disputat, moldoveanul i-a cedat cu scorul 0-8 campionului categoriei, Mingiyan Semenov (Rusia), l-a învins (13-4) în recalificări pe Albert Baghumyan (Spania), iar în disputa pentru medalia de bronz l-a devansat (8-0) pe Kristian Fris (Serbia).

Medalia cucerită la Europene este prima în palmaresul său. Performerul a absolvit Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv, iar anul acesta a devenit premiant al campionatului Germaniei, în concursul pe echipe.

Coechipierul Maxim Mamulat (66 kg) a cedat în primul meci desfășurat.

Cel mai bun luptător moldovean de stil greco-roman este Serghei Mureico, care a obținut medalia de bronz la Olimpiada de la Atlanta (1996).

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Campionat , lupta , sport , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
4655 locuitori

Ţarigrad este un sat şi comună din raionul Drochia. Ţarigrad este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la 4 km de orașul Drochia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4655 de oameni. Satul Ţarigrad a fost atestat documentar pentru prima dată la 27 iulie 1795 sub denumirea de Corbu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.