21 septembrie 2012, 15:50 Sport views 4147
21 septembrie 2012, 15:50 Sport views 4147

12% dintre moldoveni practică regulat sportul

Doar 12,3 la sută dintre moldoveni practică regulat sportul, atestă datele unui sondaj, făcut public de ministerul Tineretului şi Sportului, în cadrul unei reuniuni cu directorii şcolilor sportive din ţară, transmite trm.md.

27 procente dintre persoanele chestionate se ocupă cu exerciţiul fizic săptămînal, iar 25,5 procente - lunar. Majoritatea respondenţilor susțin că sportul este promovat insuficient.

În opinia respondenţilor, motivul principal de nepracticare a sportului este lipsa terenurilor și a sălilor. Acest punct de vedere este împărtăşit de 61 procente  din populaţie. 21 procente consideră inutile antrenamentele, frecventarea sălilor, a terenurilor de sport. 

47 la sută dintre intervievați sunt de părere că arenele sportive nu corespund rigorilor de desfăşurare a antrenamentelor.

Motivaţiile ce-i fac pe oameni să frecventeze sălile de sport sînt diferite. Adolescenţii fac acest lucru din necesitatea de socializare, în virtutea spiritului de echipă, dorinţa de a comunica. Tinerii fac sport în speranţa de a avea un aspect fizic mai plăcut şi de a scăpa de kilogramele în plus.

În cadrul sondajului, au fost intervievate 600 de persoane și a fost realizat în luna august.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1344 locuitori

Teleşeu este un sat şi comună din raionul Orhei. Teleşeu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1344 de oameni. Satul Teleșeu a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.