22 decembrie 2014, 15:58 Sănătate views 21381
22 decembrie 2014, 15:58 Sănătate views 21381

Medicamentul care poate inversa îmbătrînirea, descoperit de cercetători


Foto: antena3.ro

Cercetătorii americani au descoperit că un medicament administrat cobailor a dus la întinerirea muşchilor acestora cu 40 de ani - în sistemul de calculare a vîrstei umane. Procesul de inversare a îmbătrînirii, reuşit pe cobai, este considerat "o descoperire extraordinară". Pînă în prezent, acest mecanism era considerat a fi ireversibil. Potrivit BBC News, echipa de cercetători a Şcolii medicale de la Harvard şi-a concentrat eforturile asupra unei substanţe chimice, denumite NAD, prezentă în celulele organismului şi care se distruge odată cu înaintarea în vîrstă. În cadrul experimentului, cercetătorii americani au administrat cobailor o substanţă chimică pe care aceştia o metabolizau în mod natural în NAD. După o săptămînă de administrare pe cobaii de doi ani, muşchii acestora s-au transformat în cei ai unui cobai de şase luni, în termeni de funcţionare a mitocondriilor, de uzare a musculaturii, de inflamare şi rezistenţă la insulină. "Suntem convinşi că este o descoperire extrem de importantă", a declarat Ana Gomes, de la departamentul de genetică al Şcolii medicale de la Harvard. Aceasta a spus că forţa musculară ar putea fi recuperată după un tratament mai îndelungat. Cu toate acestea, tratamentul nu este un panaceu contra îmbătrînirii, dat fiind că scurtarea deteriorarea ADN-ului nu poate fi inversată.

Cuvinte cheie:

Vîrsta , viata , îmbătrînirea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1673
Populația:
10465 locuitori

Glodeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Glodeni. Amplasat în nord-vestul republicii, în lunca Prutului, oraşul Glodeni este situat la o distanţă de 168 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 10465 de locuitori. Prima menţiune documentară a satului Glodeni dateză din anul 1673.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.